SONBAHAR DÖNEMİ Sonbahar bahçe işlerinizin yoğunluk kazandığı en önemli ve aktif mevsimidir. EYLÜL AYINDA YAPACAĞIMIZ İŞLEMLER Sonbahar yağmurları ile birlikte toprak suyu iyice çektiği için mutlaka çapalanması ve işlenmesi gereklidir. Dikmek istediğiniz fidanların çukurlarını, toprak yumuşak olduğu için hazırlayabilirsiniz. Yabani ot mücadelesine devam edilir aynı zamanda toprakta su biriktiğindenDevamını Oku …
Aylar: Aralık 2017
Neden peyzaj yaptırmalıyım?
Öncelikle size peyzaj nedir onu açıklayayım. Peyzaj aslıda Fransızca bir kelimedir. ‘’Paysage’’ kelimesinden gelmiş olup anlamı ise manzara, görünümdür. Dilimize peyzaj olarak geçmiştir. Kelime anlamı ise bir noktadan bakıldığında görüş çerçevesi içerisine girebilen doğal kültürel varlıkların bir araya gelerek meydana getirdikleri görünüştür. Bulunduğunuz bölgenin doğal ve kültürel bir yansımasıdır. BulunduğunuzDevamını Oku …
Budama nedir? Nasıl yapılır?
Budama bitkinin gelişimini kuvvetlendirmek, hızlandırmak, istenilen formu vermek, çiçeklenme, meyve miktarını, kalitesini arttırmak amacıyla yapılır. Budama yapmak bitkinin büyümesinde önemli rol oynar. Budama bitkiye ve bulunduğunuz iklime göre yapılmalıdır. Budamada belli amaçlar vardır. Bunları söyle sıralayabiliriz; -Fizyolojik dengeyi sağlamak -Görüş alanını engelleyen dalları uzaklaştırma -Hastalıklı dalların bitkiden uzaklaştırma -Karbon asimilasyonuDevamını Oku …
Meyve ağaçlarında hastalıklara karşı mücadele
Bu yazımda sizlere Sivas’ta olan meyvelerde görülen hastalıklardan bahsedeceğim. Bu hastalıklar nedir, nasıl başa çıkılır hepsini anlatacağım. Öncelikle Sivas’ta her bitkinin olmadığını bilmelisiniz. Sivas’ta gece ve gündüz arasındaki ısı farklılığından dolayı bitkiler strese girebiliyor. Bu yüzden yaşadığınız yöreye uygun bitkiler seçmelisiniz böylelikle birçok hastalığın önüne geçmiş olursunuz. Dut kabukluDevamını Oku …
Süs bitkileri hastalıkları ve zararlıları mücadelesi
Süs bitkileri hastalıkları ve zararlılarıyla mücadele kendi arasında 4’e ayrılır. -kültürel mücadele: Bitkilerin hastalanmadan önce alınan önlemlere ve hasta olan bitkilere uygulanan tedaviye denir. -Fiziksel önlemler: Hastalıklı yaprak, sap, çiçek kısımlarının, budama artıkları ve dökülen bitki kısımlarının toplanıp imha edilmesi. -Biyolojik mücadele: Canlıların canlılara karşı kullanarak uygulanan yöntem. -Kimyasal mücadele:Devamını Oku …
En iyi toprak hangisi?
Genelde toprakla ilgili birçok şey söylenir. Peki ya hangisi ne kadar doğru? Torf nedir nerelerde kullanılır? Torfun içine neler karıştırabiliriz gibi genel sorularınızı cevaplamaya çalıştık. Torf nedir? Yüzde yüz organik bir toprak olan torf, nemli yağış alan bölgelerde, bataklık, göl kenarı gibi yerlerde su altındaki bitkilerin su dibine çökmesiyle yıllarDevamını Oku …